Effectief Netwerken
Netwerken voor ondernemers en professionals

Effectief Netwerken modules

Klik op het bovenstaande plaatje om een intaketest te doen. Deze test geeft een indicatie welke modules van dit programma voor jou van belang zijn.

Van Verwerken Naar (Net)Werken

Dit onderdeel is met name bedoeld voor beginnende netwerkers, pas afgestudeerde professionals WO en HBO of professionals die van werkomgeving (moeten) veranderen. 

Tussen het afscheid nemen van je oude werkomgeving of studie en het ontwikkelen en ontdekken van je nieuwe werkomgeving ligt een periode van verandering en soms onzekerheid. Het is dus helemaal niet zo gek dat je het moeilijk vindt  om een belangrijke periode van je leven af te sluiten en een nieuwe te ontdekken. Iedereen roept dat veranderen leuk is maar het kan ook heel beangstigend zijn. 

In deze module krijg je mentale en praktische handvatten aangereikt die je helpen valkuilen te omzeilen en drempels over te gaan. Het vergroot jouw kansen om een volgende stap te kunnen maken op zoek naar die nieuwe uitdaging.

Meest logische stap na 'Van Verwerken Naar Netwerken' is:

Van Curriculum Vitae Naar Futurum Vitae

In deze module zet je een zelfbeeld van kern- en gedragskwaliteiten tegenover een vraagbeeld die door een competentiematch samensmelten in jouw:

 1. Profiel van jouw toekomst, uw Futurum Vitae!
 2. Live! 30 seconden netwerk-pitch en
 3. EXTRA jouw 2 minuten YouTube-filmpje

Een toekomstbestendig netwerk vind je door vooruit te  kijken naar wat jij wilt, waar jij goed in bent enerzijds en anderzijds wat jouw netwerk nodig heeft. In de module 'Van CV naar FV', verbind je jouw kracht aan je gewenste netwerk. 

Als je niet weet wat je wilt of als je alleen weet wat je niet wilt, dan vind je geen geschikt netwerk. Jouw kwaliteiten en competenties maken jouw Futurum Vitae! De uitkomst van deze module is het fundament van je LinkedIn-profiel.

De meest logische stap na 'Van CV Naar FV is:

Effectief Netwerken Communicatie

In deze module Communicatie van Effectief Netwerken komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Basishouding om effectief te netwerken
 • Geven en Nemen: in woord en daad
 • Open staan voor verbeteringen
 • Waardevrij communiceren voor een goed gesprek
 • Effectief Netwerken = je richten op regie en continuïteit

Effectief Netwerken Communicatie is voor mensen die weten wat ze willen en zichzelf kunnen profileren. Deze module en Effectief Netwerken Praktijk vormen samen het een unieke programma om je klaar te maken als professionele netwerker. Deelnemers aan de training Effectief Netwerken Communicatie leren communiceren met als doel netwerken op te bouwen, te onderhouden en te komen tot continuïteit in werk. Tijdens deze training ontwikkel je jouw eigen netwerktalent. 

Effectief Netwerken Communicatie is een stevige training. Je gaat het geleerde meteen in de praktijk brengen.

De meest logische stap ne 'Effectief Netwerken Communicatie' is:

Effectief Netwerken Praktijk

Netwerken is vooral DOEN! in deze module ga je je eigen netwerk bouwen met als onderwerpen:

 • Omgevingsmanagement voor netwerken
 • Omgevingsanalyse en actieplan
 • Een 'koud' telefoontje succesvol maken
 • Regie Houden!
 • Samenwerken + Samen Netwerken!

Netwerken maakt het voor startende ondernemers, ZZP-ers, professionals en werknemers mogelijk om leuke opdrachten te vinden, te behouden en om van opdracht naar opdracht te komen. Je maakt gebruik van de kansen en mogelijkheden van je eigen directe omgeving. Tachtig procent van het werk wordt gegund door netwerken dus geen enkele reden om daar niet mee te beginnen.

De meest logische stap na 'Effectief Netwerken Communicatie' is:

Profileren met LinkedIn

Voor starters of laag gevorderden op LinkedIn: maak een effectief profiel!

 • Voor timmerman tot advocaat!
 • Stap-voor-stap jouw profiel aanmaken op LinkedIn
 • Meteen de beste keuzes maken om te profileren
 • De juiste termen gebruiken om gevonden te worden
 • Laat LinkedIn voor jou werken door de juiste vorm en indeling
 • Integreren van jouw YouTube-filmpje in uw LinkedIn profiel

Wat velen zoeken, is een praktisch stappenplan: hoe start je een LinkedIn-profiel en wat moet je waar neerzetten en op welke manier. Hierin voorziet deze workshop: niet zo kort dat het tekort schiet, niet zo uitgebreid zodat het zijn doel voorbij schiet.

 Deze workshop is in twee delen opgesplitst:

 1. Deel een gaat over het stap voor stap starten van een profiel op LinkedIn.
 2. Het tweede deel gaat over het invullen van een goed profiel en de belangrijkste functies om effectief van LinkedIn gebruik te maken. Meer niet!

 Ben je dan klaar?

Nee, zeker niet! LinkedIn is als de etalage van jou, je producten en diensten. Maar het is meer! Je kunt actief zoeken naar klanten of opdrachten en je kan jezelf presenteren zodat je gevonden wordt.  

We gaan jouw LinkedIn profiel vullen en bekijken door de bril van jouw doelgroep. Je moet dan wel weten wat je wilt en daarin moet je keuzes maken zodat de bezoeker weet wat hij aan jou heeft. Een LinkedIn profiel is een middel dat jou kan ondersteunen in jouw netwerken. In veel branches gaat het echte netwerken face-to-face. Werk krijg je door vertrouwen en gunnen. Elektronische sociale media zijn niet meer en niet minder dan instrumenten. Een pen en een schrift is nog geen boek net zoals LinkedIn nog geen (net)werk maakt. 

Workshop Commerciële Competenties

Hoe je het ook wendt of keert, er komt een moment dat je 'jezelf moet verkopen'. Continuïteit en vertrouwen zijn dan de kernwoorden. 

Aan commercie zitten vele aspecten en met een intake kijken we of je meer kan halen met je huidige positie in je netwerk en bij de klant. 

Wij leiden je op tot de selling consultant, de professional met oog voor behoefte bij de klant. Je signaleert de pijntjes in je netwerk en bij je opdrachtgever en exploreert de mogelijkheden om die weg te nemen door eigen inzet en inzet vanuit je netwerk. Je bent en blijft de inhoudelijke expert en leert daarnaast kansen om te zetten in (verkoop)opdrachten. Je krijgt er een tevreden medewerker en een stabiele omzet voor terug. Het is veel goedkoper om bij of via warme contacten meer opdrachten te krijgen.

De blauwe blokken in het schema is voor de selling consultant, de twee paarse blokken voor de selling consultant in een grotere organisatie waarbij interne selectie en afstemming onderdeel is van het verkoopproces.  

Investering

Er is een verkort standaardprogramma voor professionals van 4 bijeenkomsten van een dagdeel of 2,5-3 uur per avondsessie en met thuisopdrachten met de modules 'Van CV naar FV', Effectief Netwerken communicatie en praktijk (MBO+- HBO- WO-Niveau).

'In House'-training per dagdeel van 4 uur of avondsessie voor minimaal 8 deelnemers: € 950 + €95 per extra deelnemer (exclusief locatie-kosten en reis- en verblijfkosten). 

Kosten individuele of duo-coaching is €95 per uur voor een sessie pp van minimaal twee uur en minimaal 4 sessies

Deelname aan een workshop van minimaal 4 bijeenkomsten van een avondsessie of dagdeelsessie bij voldoende belangstelling = minimaal 8 deelnemers: €95 pp per sessie